כולנו יודעים ששינוי הרגלים בתחום הכלכלי יביאו אותנו לעצמאות כלכלית.
שינוי הרגלים כלכליים מורכב מ-80% שינוי התנהגותי ורק 20% כלים טכניים למיניהם. רבים מאיתנו רוצים מאוד לחסוך, אבל ההרגל הוא לומר, אם ישאר כסף בסוף החודש, נשים בצד ונחסוך...אבל בפועל זה לא קורה. מדוע בעצם זה לא קורה?
על פי רוב, יש תמיד משהו חשוב במשך החודש וכשנגמר החודש כבר לא נשאר. הסרטון הזה ידגים לנו יותר מאלף מילים מה עושה לנו ההרגל בנוגע לחסכון https://did.li/lrVYH
אין קשר בין גובה השכר שלנו ליכולתינו לחסוך. עובדה שיש כאלה שתמיד במינוס ומשכורתם גבוהה ומולם יש את אלה שתמיד חוסכים ומשתכרים הרבה פחות.
שינוי בהרגלים לא חייב להיות מלווה במהפכות. אפשר להחליט על שינוי מינורי והדרגתי ולערוך עבורינו מעין פילוט בלתי מחייב. פותחים הוראת קבע לחסכון של 100-200 ₪ שיורד מיד בראשון לחודש, כמו תשלום חשמל. רוצים טיפ להקלה בביצוע השינוי? תמיד חישבו על העתיד. 200 ₪ שנחסכים במשך 10 שנים עשויים להניב לנו 30,000 ₪. כשחסכון הוא הרגל, תמיד יהיה לנו "פיתוי" חיובי להגדילו.
איך אתם עם הרגלי צריכה? חודש נובמבר והשיא שלו במסגרת Black Friday מהווה בשנים האחרונות מכבש לחצים פסיכולוגי עלינו כצרכנים. הצרכנים הישראלים מוציאים סכומים אדירים בחודש הזה, בהינף קליק על המקלדת.
מחקרים צרכניים מראים על מוצרים רבים שנשארים כאבן משאין לה הופכין אצל הקונה, בתקופה הזו. מוצרים רבים נקנים מתוך לחץ שיווקי המופעל עלינו כצרכנים.
דווקא החודש הזה, בגלל חוק העדר שבו, עשוי עם מעט רצון, לחדד את החושים שלנו כדי להבדיל בין צריך לבין רוצה.
מאידך, אם יש צורך אמיתי במוצר מסויים, המכירות יכולות להיות הזדמנות טובה לרכוש אותו במחיר טוב. גם כאן ראוי לבדוק ולראות אם מדובר במבצע אמיתי, או מבצע מדומה, שבו המחיר עלה לפני המבצע ועכשיו כביכול, המחיר יורד.
במסגרת אחת ההרצאות שלי דיברתי על הדרך לעשות שינוי. מצורף כאן קטע קצרצר https://did.li/aZhTY .
לסיום אביא ציטוט חכם של רוברט קיוסאקי, מחבר הספר "אבא עשיר, אבא עני".
[ספר מומלץ מאוד. הספר עוסק בדרכים לשינוי והתייעלות כלכלית].
"מרבית האנשים אינם מבינים שבחיים לא חשוב כמה כסף אתה מרוויח, אלא על כמה כסף אתה מצליח לשמור"